HÁZIREND

A Vaszary Képtár a Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ Nonprofit Kft. tagintézményeként, az Együd Árpád Kulturális Központ épületének I. emeletén működik.

Nyitvatartási idő (a kiállítások ideje alatt): szerdától szombatig 10:00 – 18:00 óra között, vasárnap 10:00 -16:00 óra között, illetve ettől eltérően az egyes programokhoz igazodva.

ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK

A Vaszary Képtár látogatója a látogatást saját felelősségére, cselekvőképességének teljes tudatában teszi – vállalja, hogy a belépéssel a képtári látogatás szabályait betartja.

Tisztában van a járványhelyzet aktuális állapotával, nem szenved a látogatást kizáró – fertőző – betegségben.  A bármely okból veszélyeztetett csoporthoz tartozó látogató állapotában bekövetkező későbbi változásért a képtár nem tud felelősséget vállalni, hiszen a látogatás önkéntes alapon történik.

A képtár területére betegség jelét mutató, lázas, köhögő személy nem léphet!

RUHATÁR – A képtárba csak tiszta ruházatban lehet belépni. A látogatás során a kiállítóterekbe csak kisebb méretű kézitáska vihető. Nem hozható a múzeum területére nagyobb méretű poggyász, táska, vagy hátizsák. A látogatók a fogadótérben található értékmegőrző szekrényekben tudják elhelyezni csomagjaikat és táskáikat – mely nem jelent felügyelt értékmegőrzést.

FÉNYKÉP és VIDEÓFELVÉTEL személyes célokra engedély nélkül készíthető. A felvételek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók. Vaku-, illetve fényképállvány, valamint szelfibot használata tilos!

Egyes időszaki kiállítások esetén ettől elérő szabályozás is életbe léphet, melyről a jegypénztárnál tájékozódhatnak.

Előadásokon és szakmai rendezvényeken bármilyen eszközzel történő kép- és hangrögzítés tilos!

A KÉPTÁRBA TILOS BEVINNI bármilyen járművet, így kerékpárt, rollert, továbbá gyermekjátékot és élő állatot (kivéve vakvezető kutyát), szúró- és vágóeszközöket, illetve bármit, ami a műtárgyak, a látogatók és a munkatársak épségét, biztonságát veszélyezteti.

Tilos a kiállítótérbe vinni palackot, ételt, italt, (Amennyiben egészségileg indokolt, kizárólag szénsavmentes folyadék egy darab, táskában tartott max. 0,5 literes palackban bevihető.)

A KÉPTÁR MEGTAGADHATJA A BELÉPÉST alkohol, vagy más tudatmódosító szer hatása alatt álló személyekkel, illetve hiányos öltözetben (pl. mezítláb, fürdő öltözetben) érkezőkkel szemben.

TILOS A DOHÁNYZÁS az Együd Árpád Művelődési Központ egész területén, elektromos cigaretta használata sem megengedett. Dohányozni csak a főbejárat előtt lehetséges, a bejárattól legalább 5 m távolságban.

MŰTÁRGYVÉDELEM: A műtárgyak állaga már egy érintéstől is sérülhet. Kérjük, hogy 30 cm-es távolságon belül ne közelítsen hozzájuk, és ne érintse, ne fogja meg az alkotásokat – kivételt képeznek azon installációk, melyeknél erre vonatkozóan külön utasításokat találnak!

SZEMÉLY- ÉS VAGYONVÉDELMI OKBÓL – a Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ térfigyelő kamerarendszert alkalmaz. A kamerával történő megfigyelés adatkezelési tájékoztatója elérhető a www.csiky.hu weboldalon.

A LÁTOGATÓK A KÉPTÁRBA TÖRTÉNŐ BELÉPÉSSEL ELFOGADJÁK, hogy a kiállítótér és az emeleti előtér egész területén tömegfelvételnek minősülő és/vagy nem minősülő kép és hang-, illetve videó felvétel készülhet, amelyen rendezvénylátogatói minőségben bármely vendég feltűnhet. Részvételükkel elfogadják, hogy ezek a felvételek a Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ és a Vaszary Képtár felületein promóciós céllal felhasználhatóak.

A TŰZRENDÉSZETI SZABÁLYOK BETARTÁSA ÉS BETARTATÁSA a Vaszary Képtár területén tartózkodó minden személy számára kötelező!

LÁTOGATÁS GYERMEKKEL: Az intézmény örömmel fogadja kiskorú látogatóit, ugyanakkor személyi és műtárgybiztonsági okokból az alábbi szabályok betartása elengedhetetlen.

Két évnél fiatalabb kisgyermeket kizárólag babakocsiban, vagy a testre elöl rögzített hordozóban lehet a kiállítótérbe bevinni. Bármely korú kisgyermek nyakban és háton való hordozása biztonsági okokból nem megengedhető. A babakocsit csak tolni szabad, kézben összecsukott állapotban sem szállítható.

A 14 év alatti személy a Múzeumban kizárólag felnőtt felügyelete mellett tartózkodhat.

A szülő, nagykorú kísérő felel azért, hogy a gyermek a kiállítási tárgyak épségét megóvja, és a kiállítóteret, valamint annak berendezési tárgyait rendeltetésszerűen használja. A fiatalkorú testi épségéért, valamint a Képtárhoz illő, kulturált viselkedéséért a szülő, nagykorú kísérő felel. Kérjük, hogy a kiállítások látogatása alatt legyenek tekintettel a többi látogatóra, és működjenek együtt az erre figyelmeztető teremőrökkel.

CSOPORTOS ÉS CSALÁDI LÁTOGATÁS: A csoportvezetőt, kísérő tanárt, illetve szülőt (valamint eseti külön engedéllyel rendelkező külső tárlatvezetőt) terhel a felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat.

TÁRLATVEZETÉS: Kiállításainkon kizárólag a Képtár tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetést, előzetes egyeztetést követően, díj ellenében.

MOBILTELEFON: Kérjük, a kiállítóterekben ne zavarja a többi látogatót hangos beszéddel, mobiltelefonját halkítsa le, és ne használja beszélgetésre.

ZÁRÁSI REND: A kiállítások zárása 17:45-kor, illetve vasárnapi napokon 15:45-kor kezdődik a jegypénztár zárásával. Kérjük, hogy a Képtár területét 18 óráig, illetve vasárnaponként 16:00 óráig szíveskedjenek elhagyni.

Valamennyi látogató köteles jelen szabályozás betartására, azon látogatók, akik a szabályozást figyelmen kívül hagyják, felszólításra – amennyiben a tanúsított és kifogásolt magatartáson nem változtatnak – a kiállítóhelyet el kell hagyniuk. Ezekben az esetekben a képtár a belépődíj árát nem téríti vissza.

JELEN HÁZIREND VISSZAVONÁSIG ÉRVÉNYES!

2023. március 31.