A Vaszary Képtár Kaposvár és a régió legjelentősebb kortárs képzőművészeti kiállítótere, mely az Együd Árpád Kulturális Központ első emeletén működik. A Képtár 2021. őszétől a Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft. tagintézménye.

A 600m2 alapterületű, temperált levegőjű, modern kiállítóterében egyaránt megrendezésre kerülnek regionális és országos tematikus tárlatok – csoportos és életmű kiállítások.
A képtár szakmai tevékenységében meghatározó az a szándék, hogy sokrétű és magas színvonalú támogatást biztosítva segítse a helyi képzőművészeti élet folyamatos működését.

Az Intézmény a somogyi művészeti szcéna támogatásán túl a mai magyar kortárs művészeti tendenciák és irányzatok bemutatásának színhelye. Küldetése a 21. század és a jelenkor kulturális értékeinek és művészetének minél szélesebb körben történő közvetítése és népszerűsítése – izgalmas, újszerű megközelítéseknek teret engedve.

Társművészeteket és kulturális szakembereket segítségül hívva előadások, változatos szakmai projektek és múzeumpedagógiai foglalkozások egyaránt szerepelnek a programjai között.