KIÁLLÍTÁS / VISSZATÉRÉS – Szemelvények a Zselicről

2023. április 5. – június 3.

A felújított Vaszary Képtár a Zselici Tájvédelmi Körzet természeti értékeire és legfontosabb turisztikai látnivalóira reflektáló kortárs művészeti kiállítással nyitja meg kapuit.

A festészet, a grafika, a szobrászat, az üvegművészet és a videó médiumain keresztül kapcsolódunk a Somogy és Baranya Vármegye határán elterülő erdőrengeteghez. A művek inspirálója a természet, a folytonosan változó és átalakuló kapcsolat az ember és környezete között.

A gondolatébresztő alkotások olyan környezetvédelmi problémákra is utalnak, mint az érintetlen természet fokozatos elvesztése, a globális felmelegedés, az éghajlatváltozás miatt kialakuló erdőtüzek, stb. A megoldás egyik kulcsa az ember és a természet közti harmónia újjáépítése.

A kiállítás célja, hogy a kortárs művészet nyelvén képezzen hidat, hogy megszólítsa a Zselicben élő embereket és felhívja a figyelmüket a kulturális és természeti értékeikre, hiszen azok ápolására és megőrzésére közös feladatunk.

Kiállító művészek:
CSEKE Szilárd / CSURKA Eszter/ DEMCSÁK Dóra Vanda / HERMANN Zsófia / KOÓS Gábor / NYÁRI Flóra / SZANYI Borbála / SZILÁGYI Csilla – HERCZEG Tamás / VARGA Melinda

A kiállítás kurátora: Pajger-Kovács Lilla

Még szintén kedvelheted...